Visa alla bilder

Porsche 911 SC — 1978

En bra 911 i amerikansk tappning, delvis transformerad till europeiskt utseende.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Omlackerad i originalkulör i Sverige, bra utfört jobb. Några lättare små elfel att åtgärda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
285 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12957
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
330 - 350 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Omlackerad i originalkulör i Sverige, bra utfört jobb. Några lättare små elfel att åtgärda."

Beskrivning

Det här exemplaret importerades 2017 från Connecticut i USA av den nuvarande ägare. Därefter har den fått en ny lack, professionellt utfört. Vidare en ny koppling, service och en hastighetsmätartavla i kilometer. Vägmätaren är däremot fortfarande i miles. De bakre stora stötfångarhornen byttes ut redan i USA, antagligen för en önskad mer europeisk look.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  2017-11-17 
 • Avläst mätarställning
  102447 miles 
 • Regnr
  YKF828 
 • Chassinummer
  9118202136  
 • Kw / hk
  132 / 180 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda känns bra, bilen har fått en ny koppling som på ett rejsigt sätt tar direkt utan pedalspel. Vidare en allmän service och en hastighetsmätartavla i kilometer. Vägmätaren räknar däremot förstås fortfarande i miles. Vid provkörningstillfället hade bilen en lite hög tomgång, ägaren ska åtgärda detta. Likaså den amerikanska nyckelsummern som inte ville sluta att tjuta. Efter kopplingsbytet bränner blinkerssäkringen oförklarligt ibland, ägaren vet inte vad det kan bero på.

 • Skick interiör:

  Skinninredningen och mattorna är i normalt bruksskick, men en liten service med tvätt och smörj mår alla skinnsäten bra av. Både instruktionsbok och garantihäfte i original.

 • Skick exteriör:

  Bilen har fått en ny lack i Sverige, professionellt utfört. De bakre stora stötfångarhornen byttes ut redan i USA, antagligen för en önskad mer europeisk look. De speciella amerikanska strålkastarna på Porsches G-modell kan till ett rimligt pris ersättas med europeiska från olika tillverkare. Den lilla frontspoilern saknas och det syns tydligt på bilderna, fästhålen är kvar. Fina Fuchsfälgar som lätt kan poleras till en bra finish.

 • Skick helhet:

  Sammantaget är det här en en fin och trevlig amerikansk 911 SC som med lite småjobb blir en snygg, vit G-modell att njuta av. Den för amerikanska Porschar typiska AC:n (bilder) är komplett, men är bortkopplad och funktionen är okänd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-11-17
Ursprungsbesiktning: 2017-11-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-11-17 (780701)
Senast godkända besiktning: 2019-09-09
Besiktigad tom: 2021-09-30
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG