Visa alla bilder

Mercedes Benz 560 SL V8 — 1985

En snygg MB med både hardtop och sufflett.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En bil i ett bra skick med största V8:an."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
180 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13263
HANINGE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
140 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En bil i ett bra skick med största V8:an."

Beskrivning

En snygg och välskött Mercedes cabriolet med en dovt mullrande V8 gör nöjesturerna extra lockande. Bilen är utrustad med en original hardtop för att även kunna användas vid lite kyligare väderlek. När solen skiner och livet leker fäller man ned den färganpassade suffletten för att lättare kunna höra fågelkvittret och uppleva naturen även som bilburen. Mercedesen är nysåld i Kalifornien och har kommit till Sverige för cirka tre år sedan.

Ny sufflett, nytt batteri, däck, Original kromfälgar sitter på. Det är en tämligen oskruvad bil utan en mängd nya elsladdar och mystiska kopplingar. Den är även utrustad med AC, som fungerar.
560 SL byggdes endast för den amerikanska och australienska marknaden mellan 1986 och 1989. Modellserien som kallas för R107 tillverkades mellan 1971 och 1989 med ett flertal olika motorer. Från 280 SL med en rak sexa på 185 hästkrafter till 500 SL med en V8 på 240 hästkrafter. 560 SL hade 230 hästkrafter.
Modellen fanns också med en sportcoupe'kaross och kallades då SLC (C107).

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  2018-02-21 
 • Avläst mätarställning
  okänd 
 • Regnr
  SBN202 
 • Chassinummer
  WDBBA48D7GA038591 
 • Kw / hk
  170 / 231 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra skick. Går bra i motor och växellåda.

 • Skick interiör:

  Bra skick. Skada i förarstolen.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick med några mindre repor.

 • Skick helhet:

  En bil i ett bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-02-21
Ursprungsbesiktning: 2018-02-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2018-02-21
Senast godkända besiktning: 2020-04-16
Besiktigad tom: -2022-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

560 SL byggdes endast för den amerikanska och australienska marknaden mellan 1986 och 1989. Modellserien som kallas för R107 tillverkades mellan 1971 och 1989 med ett flertal olika motorer. Från 280 SL med en rak sexa på 185 hästkrafter till 500 SL med en V8 på 240 hästkrafter. 560 SL hade 230 hästkrafter.
Modellen fanns också med en sportcoupe'kaross och kallades då SLC (C107).

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
Mobil: 0705-809117
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG