Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen T2 Early Bay lyxbuss 1700 — 1972

En Early Baywindow-buss från Kalifornien. Renoverad i Sverige för snart 10 år sedan och fortfarande lika fin. Dessutom trevlig att köra.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Hel och fin kaross med en mycket bra lack. Någon lackblåsa vid en bakskärm. En spricka finns i bakrutan. Startar lätt, växlar lätt och känns bra på vägen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12912
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Hel och fin kaross med en mycket bra lack. Någon lackblåsa vid en bakskärm. En spricka finns i bakrutan. Startar lätt, växlar lätt och känns bra på vägen."

Beskrivning

Den kom till Sverige 2010 från södra Kalifornien. Kördes en sommar och sedan bestämde sig ägaren för att åtgärda bilens solblekta yttre med en ny lack. Bussen har aldrig varit rostlagad och lacken är utförd i originalkulör. Motorn är nyservad och för ett par år sedan monterades på nya förgasare då de gamla var svåra att ställa in. Motorn svarar nu direkt och gör bilen överraskande lättkörd och pigg. Trevligt och inte så högljutt, men ändå ett vasst ljud har den också. Bilen går bara gått drygt 19000 mil och det känns i växellådan och chassi, vid körning både i stadstrafik och på landsväg.
Efter renoveringen blev bilen stående i flera år i ett garage innan den togs ut 2019 och registrerades in i bilregistret. Av denna anledning fick bilen de nya nummerskyltarna med en bokstav på slutet.
OBS! Mätaren står på 124.500miles vilket motsvarar ungerför 19.000 svenska mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  2020-04-07 
 • Avläst mätarställning
  42687 miles 
 • Regnr
  PDB55A 
 • Chassinummer
  2222003276 
 • Kw / hk
  49 / 70 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Gul/Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nybesiktigad och fullt körbar.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, framsäten omklädda, nya gummilister, nytt innertak. Mittensäte saknas. Golvmattan i gummi i mitten saknas.

 • Skick exteriör:

  Bra helhetsintryck, fin lack. mycket fint skick undertill. Har aldrig varit rostlagad / svetsat i karossen.
  Litet lackavflag på kofångaren bak, se bild.

 • Skick helhet:

  Fint bruksskick, en av de bättre T2-buss-karosser vi sett. Har klarat sig så bra då den gått i rostfritt klimat i södra Kalifornien fram till hösten 2009.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-04-07 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2020-04-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: (720101)
Senast godkända besiktning: 2020-06-08
Besiktigad tom: -
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG