Visa alla bilder

Fiat 1100 — 1954

Ett minst sagt spännande renoveringsobjekt. En Fiat Familiare med det ovanliga fabriksmonterade tillbehöret uppfällbara extra stolar i bagageutrymmet.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Renoveringsobjekt i behov av kärlek."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
4 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16577
HORNDAL
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Renoveringsobjekt i behov av kärlek."

Beskrivning

Denna Fiat är en mycket ovanlig bil även i den stora Fiat-familjen. De tillverkade överhuvudtaget få kombimodeller på 50-talet. Denna modell är ännu mer sällsynt då den har den ovanliga optionen med två extra barnstolar i bagageutrymmet och dom ska ha beställts av Fiatåterförsäljaren samtidigt som bilen beställdes hösten -53. Den har haft samma brukare från ny till 1979 då den ställdes av och via ett arv till familjen så hamnade den hos nuvarande ägare. Ägarens planering var att renovera den till ett bra bruksskick 2021 men planerna ändrades då annat kom emellan. Fiaten är delvis rostlagad, främst baktill för cirka 15 år sedan. Det är svårt att bedöma det maskinella skicket då bilen inte går att köra men enligt ägaren så går det att dra runt motorn med spärrskaft. Fiaten är att ses som ett renoveringsobjekt och kan bli ett roligt och trevligt vinterprojekt. Många delar medföljer löst men det är svårt att se om alla bilens delar finns med bland dessa, se bilder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-01-01 
 • Avläst mätarställning
  6435 km 
 • Kw / hk
  26 / 35 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Renoveringsobjekt. Bilen går ej att starta då den stått många år. Enligt ägaren går det att dra runt motorn.

 • Skick interiör:

  Renoveringsbehov, se bilder. Ovanligt tillval med två extra barnstolar i bagageutrymmet.

 • Skick exteriör:

  Renoveringsbehov.

 • Skick helhet:

  Bilen är att ses som ett renoveringsobjekt och kan bli ett roligt och trevligt vinterprojekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-03-26
Ursprungsbesiktning: 1954-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1954-01-01
Senast godkända besiktning: 1977-12-01
Besiktigad tom: 1979-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4
Föreläggande: 1979-07-27 (KBES )

Fakta om modellen

Fiat 1100 tillverkades mellan 1953 och 1969.

På Genèvesalongen 1953 presenterades Nuova 1100, eller som den också benämns 1100-103. Den hade ny självbärande kaross med kidnappardörrar fram. Mekaniken baserades på företrädaren Fiat Balilla 1100. Senare samma år tillkom den starkare 103 TV som blev populär inom rallysammanhang och 1954 kom kombimodellen Familiare som just denna bil är.

1956 kom den uppdaterade 103E med starkare motorer och modifierad front. I oktober 1957 avlöstes den av 103D med annan motor och större bagageutrymme. 1959 kompletterades programmet med den lyxigare 103H eller som den också benämns, 1100 Lusso. Produktionen uppgick till 742 000 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Horndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG