Visa alla bilder
Visa film

Porsche 996 Turbo — 2005

En Porsche 996 Turbo i ett mycket fint och väl omhändertaget skick som dessutom är utrustad med Öhlins "Road and Track" ställbara fjäderben.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Hittade inget att anmärka på. Det är svårt att hitta ett bättre exemplar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
566 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15643
UPPSALA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Hittade inget att anmärka på. Det är svårt att hitta ett bättre exemplar."

Beskrivning

Här har vi en mycket fin Porsche 996 Turbo av årsmodell 2003 med första registrering 2005.

Den är importerad från Italien till Sverige 2013 och då hade den rullat i 9400 mil. Nuvarande ägare köpte bilen i september 2013 och då hade den rullat cirka 10 000 mil. Idag har den har gått 12645 mil och är fortfarande i ett mycket mycket bra skick.

Servicebok finns och flera av stämplarna från Italien är kontrollerade via utdrag från register av Porsche i Sverige.

Service utförd i Sverige av Levin, Kungsör (erkänd Porsche specialist). Utläsning av gångtid för motor överensstämmer med vägmätaren enligt kontroll vid service 2014.

Originallacken är i mycket fint skick och är av kulören Seal grey. Det finns några mindre stenskott på framförallt främre stötfångaren. Inga dörruppslag eller bucklor. Eventuellt är stötfångarna omlackerade. De lackade delarna av fälgarna är lite blästrade av grus och det finns en mindre kantstötning på vänster bakfälg, se bild.

Porschen har all sedvanlig 996 turbo utrustning som bland annat, helskinn, taklucka, Bose Sound System med navigation farthållare, backsensorer, stolsvärme med mera. Porschen levererades från fabrik med Sport Techno 18” fälgar som delvis är lackerade i bilens färg.

Under de år som nuvarande ägare haft bilen har den uppdaterats med delar för att få en ännu bättre körupplevelse. Bilen lånades ut till Öhlins Racing för att ta fram en chassiesats, Öhlins "Road and Track" med ställbara fjäderben, som nu sitter monterade.

Den har även utrustats med bland annat Porsche 997 GT3 växelspakskonsol som ger mer distinkt känsla med sina metallbussningar samt 15% kortare slag. Porsche 964RS motorfästen (motsvarande det som ingick i X73/sportchassi option) är också monterat. Allt inpassat utan modifieringar och detta bidrar till en mer positiv och distinkt körupplevelse.

Eftersom bilen importerats från Italien och bara är sommarkörd i Sverige är den ren och fin även undertill och i hjulhus.

Däcken är av märket Michelin modell Pilot PS2 och en fyrhjulsinställning är utförd vid 12 260mil. Mönsterdjupet är cirka 6mm.

Kvitton och service protokoll finns sedan den kom till Sverige och medföljer bilen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2005/2005 
 • Första registreringsdatum
  2013-03-22 
 • Avläst mätarställning
  126460 km 
 • Kw / hk
  309 / 420 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. Enligt ägaren fungerar all utrustning som den skall.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket fint och välvårdat skick.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i ett mycket fint skick, både i lack och kaross. Eventuellt är stötfångarna omlackerade någon gång i tiden.

 • Skick helhet:

  En Porsche 996 Turbo i ett mycket fint och väl omhändertaget skick. Det är svårt att hitta ett bättre exemplar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-02-01
Ursprungsbesiktning: 2013-03-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-03-22 (050421)
Senast godkända besiktning: 2023-01-31
Besiktigad tom: 2024-03-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Porsche 996 Turbo är en sportbil som tillverkades mellan 2000 och 2005 av den tyska biltillverkaren Porsche. Modellen lanserades som en efterföljare till den mycket populära Porsche 993 Turbo.

996 Turbo var den första modellen att använda en vattenkyld motor i stället för luftkylning, vilket var en kontroversiell förändring bland Porsche-entusiaster. Modellen var utrustad med en 3,6 liters sexcylindrig boxer-motor som genererade 420 hästkrafter och 560 Nm i vridmoment. Detta gjorde att bilen kunde accelerera från 0 till 100 km/h på bara 4,2 sekunder och nå en topphastighet på över 300 km/h.

996 Turbo var också den första modellen att ha en permanent fyrhjulsdrift, vilket förbättrade bilens köregenskaper och hantering.

Trots kontroversen runt vattenkylningsmotorn har Porsche 996 Turbo blivit en ikonisk sportbil som är mycket eftertraktad av samlare och entusiaster.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uppsala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG