Visa alla bilder
Visa film

Ferrari Testarossa Replica (Pontiac Fiero V6) — 1985

En kitcar med utgångspunkt i en Pontiac Fiero men i ett utförande likt en Testarossa.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt som behöver omsorg, framför allt inredning och uppstartsservice."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15613
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt som behöver omsorg, framför allt inredning och uppstartsservice."

Beskrivning

Denna kitcar är troligen byggd i Sverige enligt ryktet. Karossen lär vara avgjuten från en riktig Testarossa och har därmed originalmåtten. Till största delen en Fiero med utbytt kaross. Inredningen behöver snyggas upp och återmonteras efter ett tidigare inbrott. Innertak (det gamla medföljer) och en ny mittkonsol behöver anskaffas och monteras. Popup-ljusen fungerar ej. De gjorde det 2017 när nuvarande ägare köpte den. Växellänkaget kärvar lite men går lättare för varje gång det används. Bagagebaljan saknas.

Joppe Pihlgren testade den i programmet Motorjournalen. Se film nedan:

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1990-05-23 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda. Mekaniken i framlyktorna fungerar ej. Behöver uppstartsservice.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett sämre skick då mycket hänger löst, men med lite kunskap och tid så kan man få ordning på det hela igen. Innertakstyget är bortplockat och medföljer löst se bild.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett bra skick. Backspegel på höger sida är lös se bild.

 • Skick helhet:

  Ett bra objekt som behöver omsorg, framför allt inredning och uppstartsservice.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2006-03-17
Ursprungsbesiktning: 1990-05-14 (regbes) (Ombes:19981001)
Datum i trafik första gången: 1990-05-23
Senast godkända besiktning: 2005-04-19
Besiktigad tom: 2007-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 12

Ägarens kommentar

Haft inbrott i den för många år sedan. Lösa mattor samt mitt konsol. Tändlås bytt efter inbrott. Stereo borta. Instrumentpanel lös.

Fakta om modellen

Pontiac Fiero var en sportbil med mittmotor som tillverkades åren 1984–1988. Den är i dag mycket vanlig som donatorbil vid kitcarbyggen eftersom den har en mittmonterad motor. Den fanns med två olika motorer en rak fyrcylindrig motor på 2,5 liter kallad Iron Duke och en V6-a på 2,8 liter. Den har en kaross i ABS-plast och väger därför 1,1–1,3 ton beroende på modell. I original hade den en kupékaross med relativt upprät bakruta men 1986 tillkom en "fastback" variant (från början bara på GT modellen) med en kraftig lutning på bakfönstret.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG