Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJ6 LWB 4,2 — 1978

En mycket elegant brittiska lyxbil i klassisk grön lack med beige skinnklädsel.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En bra körklar åkbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
87 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14156
NYKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En bra körklar åkbil."

Beskrivning

Denna bil har nuvarande ägares mamma köpt ny. När den skulle bytas in mot en nyare bil för många år sedan ansågs inte bilfirmans bud vara tillräckligt bra för att godtas. Det resulterade att bilen behölls inom familjen. Nu runt 35 år senare har det blivit dags att låta någon annan entusiast ta över. Jaguaren är bl.a. utrustad med servostyrning, automatlåda och AC som dessutom är konverterad till R134 och fungerar. Nya däck med vit rand är monterade för en tid sedan.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-01-10 
 • Avläst mätarställning
  85900 km 
 • Regnr
  EKB383 
 • Chassinummer
  2T00068847 
 • Kw / hk
  123 / 167 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick förutom att innertaket har släppt som på så många andra bilar av dessa årgångar. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  Bra skick men lacken har fått en hel del mindre sprutspackelbubblor. De syns bara på nära håll. Delvis omlackad.

 • Skick helhet:

  En bil i ett bra skick. Den viktigaste anmärkningen är för lackens kondition. Se bilder. Mätaren slår runt vid 10 000 mil så det är oklart hur mycket den gått.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-04-22
Ursprungsbesiktning: 1978-01-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1978-06-07
Senast godkända besiktning: 2021-09-01
Besiktigad tom: - 2023-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Teknikens Värld skrev 1978: Än lever de renodlade lyxbilarna med sportbilsanor.
Jaguar XJ6 kostade 1977 på gatan drygt 86 000 kronor. För det fick man en 4,2 liters rak sexa kopplad till en automatlåda. Sående hundrameterstiden klockades till cirka 12 sekunder och toppfarten noterades till 195 km/h. Bland utrustningen lägger man märke till centrallås, elhissar, höj och sänkbart förarsäte, servostyrning, varvräknare och halogenljus samt fjärrlus/kurvljus. Delad bakaxel av De Dion typ är såklart även denna Jaguar utrustad med för att hålla spårvidden konstant när bilen fjädrar och därmed få bättre köregenskaper. Även en stelbakaxel har oförändrad spårvidd men den fjädrar inte på samma goda sätt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nyköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG