Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 190 SL — 1958

Svensksåld MB 190 SL i ett utsökt skick och fin färgkombination med svart lackering, rött skinn, tygmattor samt elfenben i detaljer såsom ratt och växelspaksknopp.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tur i vårsolen i en klassisk Cabriolet är alltid en fin upplevelse. Det blir än bättre i denna vagn som är stabil, tight och i ett mekaniskt välbalanserat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
925 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14881
NYKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 190 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tur i vårsolen i en klassisk Cabriolet är alltid en fin upplevelse. Det blir än bättre i denna vagn som är stabil, tight och i ett mekaniskt välbalanserat skick."

Beskrivning

En klassisk Mercedes Cabriolet i mycket fint skick. Renoverad under åttiotalet och därefter sparsamt körd av en ägare som entusiastbil vid veteranbilsrallyn och träffar. Alltid garagerad och väl omhändertagen. Ägaren skötte bilen mestadels själv och var mekaniskt yrkeskunnig varför all mekanik är i toppskick och optimalt finkalibrerad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-16 
 • Avläst mätarställning
  81830 km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Fyrväxlad 
 • Klädsel
  Röd, skinn och tygmattor 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor med dubbla DellOrtoförgasare som har justerats och kalibrerats optimalt. Övrig mekanik såsom bussningar, hjulupphängningar, transmission upplevs tight och välbalanserat. Avgassystemet är rostfritt.

 • Skick interiör:

  Alla inredningsdetaljer är i hög finish och kvalitet, samt i varsamt milt patinerat skick.

 • Skick exteriör:

  Lackering, krom, glas, däck etc är i ett estetiskt fint skick med lätt normalförslitning. Så även sufflett och hardtop. Däcken har lösa vita däcksidor.

 • Skick helhet:

  En fint renoverad vagn som har körts sparsamt och varsamt samt skötts minutiöst.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1986-05-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1959-01-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-01-16
Senast godkända besiktning: 2017-07-28
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Modell 190SL introducerades som årsmodell 1955 och tillverkades tom modellåret 1963. Modellen byggde på ett kortat chassi från "pontonmodellen" 180.

Tekniskt var den utrustad med en modern fyrcylindrig toppventilsmotor med överliggande kamaxel.

Modellen togs fram som en mildare och mer civiliserad sportbil till en vidare kundkrets, än den samtidigt lanserade MB 300 SL. Det var en råare och mer aggressiv best, till den offensivare och lilla kundkretsen av förmögna sportbilsåkare.

Detta förhållande kvarstår säkert men modell 190 SL är både åtkomlig och eftertraktad idag. Såväl design, komfort, åkbarhet, tillförlitlighet och Mercedes grundmurade kvalitetsrykte från den tiden gör att modell 190 SL är het...

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nyköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG