Visa alla bilder
Visa film

Audi A8 V6 2.5 TDi FWD — 2001

Sen version, det vill säga en faceliftversion, av den första modellen av Audis storbil. Välvårdat dieselexemplar, importerat från Tyskland med en moderat körsträcka på drygt 14 400 mil. Bilen är framhjulsdriven, det är alltså ingen Quattro.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Tung kvalitativ känsla i material och körupplevelse."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
61 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16512
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Audi A8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Tung kvalitativ känsla i material och körupplevelse."

Beskrivning

Den kom till Sverige 2008 och har haft samma ägare i 15 år. En korrekt ifylld servicebok vittnar om välvårdande ägare i både Tyskland och Sverige, där den hade rullat runt 10 000 mil vid importen. Dagens notering ligger på 14 466 mil. Nuvarande ägare köpte bilen i somras, gjorde en rejäl service och översyn, och for på en komfortabel resa till Norge, enligt uppgift. Modellen var inte vanlig i Sverige, den fanns nog inte ens på modellprogrammet då. Vettig bränsleförbrukning. Audis på den tiden nymodiga alumininiumchassi var inte så känsligt för vårt saltiga klimat i norr. Men det känns ändå som det här exemplaret förtjänar att vara en lyxig sommarentusiastbruksis med en sansad skattepeng och påställning halvårsvis, kanske kan den även vara kvalificerad för en entusiastförsäkring.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2001/2001 
 • Första registreringsdatum
  2008-08-01 
 • Avläst mätarställning
  144 662 km 
 • Kw / hk
  132 / 179 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Diesel-V6 med ett härligt vrid och en låda som växlar väldigt mjukt, och bilen är framhjulsdriven, ingen Quattro, alltså. Chassit känns stramt och följsamt. Bilen har nyligen fått en omfattande service med kamrem, insprutningspump, vattenpump, drivrem, multirem, drivknutsdamasker, torkarblad, alla filter och oljor, batteri, torkarblad, skivor och belägg.

 • Skick interiör:

  Fräsch fin känsla i skinninredning, reglage och ratt, och i mattor och innertak. Enda synliga slitaget är lustigt nog på handtagen till framstolarnas längdjustering.

 • Skick exteriör:

  Originallack som nyligen har polerats och lackbehandlats. Några stenskott på motorhuven. Dubbla uppsättningar originalfälgar med nya sommardäck och bra vinterdäck.

 • Skick helhet:

  Tilltalande fint skick och mycket bil för pengarna, och med en förhållandevis låg körsträcka, mycket nyttig service gjord och många delar utbytta känns det någorlunda tryggt att ge sig i lag med en drygt 20 år gammal tekniskt innovativ lyxbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-06-14
Ursprungsbesiktning: 2008-07-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2008-08-01 (010308)
Senast godkända besiktning: 2023-06-15
Besiktigad tom: 2024-08-31
Årsskatt: 7375 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

A8:an var den första bilen som byggdes med varumärkets utvecklade aluminiumchassi, kallat Audi Space Frame. Tekniken används fortfarande och modellen är inne på sin fjärde generation, D5. A8:an har funnits med en mängd olika motoralternativ, inklusive den stora W12:an och råstarka V8:or, men dieselversionerna är kanske ändå vettigast, i synnerhet när den svenska skattesatsen lindrades något för senare dieselmodeller.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-01-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG