Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Caravelle Camper — 1990

En klassisk campingutrustad folkabuss med en del diskreta moderniteter, gör den här till en användbar weekend- och semesterkompis. Nuvarande ägare har idkat friluftsliv från Ystad i söder till Abisko i norr. Folkan har varit en hjälpsam reskamrat och gjort honnör - Alltid redo!

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här vagnen är i ett fint skick för sin ålder och har enligt uppgift aldrig varit vinterkörd. Med den vattenkylda 1,9 L motorn med bränsleinsprutning som knuffar på baktill, samt automatlåda, är det en pigg och lättkörd vagn. Nuvarande ägare har uppgraderat utrymmet i bak samt en del teknik för än bättre "campingkomfort" och användbarhet, för två personer. Alla delar för att återställa den i originalskick medföljer. I övrigt är bilen i ett brukat originalskick och alltid redo för nya äventyr."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16883
VAXHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Caravelle Camper?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här vagnen är i ett fint skick för sin ålder och har enligt uppgift aldrig varit vinterkörd. Med den vattenkylda 1,9 L motorn med bränsleinsprutning som knuffar på baktill, samt automatlåda, är det en pigg och lättkörd vagn. Nuvarande ägare har uppgraderat utrymmet i bak samt en del teknik för än bättre "campingkomfort" och användbarhet, för två personer. Alla delar för att återställa den i originalskick medföljer. I övrigt är bilen i ett brukat originalskick och alltid redo för nya äventyr."

Beskrivning

Den här vagnen registrerades i Sverige i maj 1991 och har haft 6 ägare. Som det brukar bli, med denna speciella typ av vagn, har den vårdats och uppskattats genom åren - såväl för ägarnas intresse för friluftsliv som för Volkswagen.

Nuvarande ägare här ägt den sedan i maj 2018 och har njutit av den under det ljusa halvåret, under det mörka har den stått i varmgarage. Han byggde delvis om inredningen, så att den nu är Husbilsregistrerad (PB2). Originalsoffa och alla tillbehör finns kvar och medföljer om ny ägare vill återställa den till personbil för fyra passagerare. Den har hårdtak med inner- och yttertak av gelcoat med isolering 40 mm. Innerhöjd ca 2,05 m fram och ca 1,95 cm i bak.

Markisen är, enligt tidigare ägare, från 2014.

Åtgärder som av senaste ägaren har gjort är: Solcellspanel Sunwind Gotland 100W 2022, Bromsslangar bytta 2021, byte av elektronik i instrumentpanel 2021 med cluster från Vanagon.or. Ny oljetrycksmätare (låg/hög) 2020. Nytt startbatteri 2020. Nya däck 2021. Ny kylarpump 2020. Regulator och 90 Ah förbrukningsbatteri 2019.

Tillbehör/delar som ingår vid köp: Cykelställ för två cyklar. Original Rock´n Roll soffa + dynor, bakre kupévärmare, tyger, nackstöd, mattor och invändiga fönsterskydd. Ställning till förarstol med möjlighet att snurra stolen. Ny oanvänd PortaPotti. Kompressorkyl - Dometic 40 L, samt nyttiga verktyg och reservdelar. Reservhjul. Läderratt. Med följer också diverse litteratur, kvitton och besiktningsprotokoll i en pärm. Bilen är besiktigad och körklar.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1990/1990 
  • Första registreringsdatum
    1991-05-07 
  • Avläst mätarställning
    191 479 km 
  • Kw / hk
    70 / 95 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Textilklädsel- och mattor i grått 
  • Färg
    Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Startar lätt och gick fint i motor och drivlina. Färden i lugnt tempo gick utan problem. Styrning, bromsar och övrig teknik uppfattades fungera väl. Ej kontrollerad på lyft men det såg bra ut undertill av det som kunde inspekteras. Fanns någon antydning till rost på icke vitala delar. Motorutrymmet i brukat skick. Luftventil till tank behöver åtgärdas, går inte att tanka full i dagsläget.

  • Skick interiör:

    Inredningen i fram i fint originalskick, såväl stolar som dörrsidor och instrument, bräda och ratt i bra skick. Mattan skavd vid gaspedal. Skyddsmattor i gummi. Kupéfläkten går ej pga av elfel. I bodelen är det en kombination av original och uppgraderingar, likaså det i fint skick. Alla textilier i kuddar etc i fint skick bra stoppning.

  • Skick exteriör:

    Lackering och plastdetaljer förefaller vara i originalskick med bruksslitage. Det finns stenskott, repor, någon bula och någon bättring här och var men här har funktion prioriterats snarare än puts.

    Glas- och gummidetaljer i bra skick. Bra fälgar med nyare däck.

  • Skick helhet:

    En originalbyggd Caravelle Coach med campingutrustning, med vissa uppgraderingar, är en uppskattad och eftertraktad friluftskompis. Nu med mer än 30 år på vägarna och i naturen, är det en klassiker, som i sitt brukade men presentabla skick, har entusiast- och samlarstatus.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-04-16
Ursprungsbesiktning: 1991-05-07 (regbes) (Ombes:20181023)
Datum i trafik första gången: 1991-05-07
Senast godkända besiktning: 2023-09-15
Besiktigad tom: 2025-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Efter att VW kom igång med produktionen av personbilen efter andra världskriget, dröjde det inte längre förrän det även tillkom ett nyttofordon, Typ 2 eller Transporter. Behoven var enorma och man sålde allt man kunde producera. Efter att den ikoniska varianten T1 tillverkats som årsmodeller 1950-1967, kom en uppdatering T2, som tillverkades som årsmodell 1968-1979.

Dess efterföljare T3 kom som årsmodell 1980 och hängde med till 1992.

Transporter Typ 3 tillverkades i en mängd olika varianter med olika specifikationer beroende på modellår och marknad. Luft, vatten, förgasare, insprutning, framhjulsdrift, fyrhjulsdrift ( Syncro). Oavsett utförande, en gedigen och tålig kompanjon för transporter av alla de slag.

En nisch av VW Transporter som relativt tidigt kom igång var campingversioner. Allt från gardiner och luftmadrasser till platsbyggda inredningar samt olika ombyggnationer för att erbjuda helt eller delvis ståhöjd. Flower Power och Surf, har ju också förknippats med VW-bussar, i alla dess former och utseenden. Hemmabyggen och fabriksbyggen har sett dagens ljus och blivit synonymt med frihet och camping. Även i Sverige har det byggts campingversioner, bl.a. Monaco-campingbilarna byggdes av företaget Campmobile i Åkerberga och de använde i huvudsak delar från välkända Westfalia i dåvarande Västtyskland.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaxholm

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-05-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG