Visa alla bilder
Visa film

Cadillac Sedan de Ville V8 — 1988

En gedigen premuimvagn i originalskick med låga mil och få ägare. Efter en längre tids stillastående är den nu genomgången, igångsatt och besiktigad. En utsökt glidarvagn i en klassisk färgkombination med tidstypiska attribut och detaljer.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En trivsam och behaglig midsize amerikanare med europeiska influenser. Här får man en kombination av lyxkänsla, funktionalitet och kvalitet. Den bästa av två världar och en tidstypisk 80-talare vad gäller design."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
69 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17009
VAGNHÄRAD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Cadillac Sedan de Ville?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En trivsam och behaglig midsize amerikanare med europeiska influenser. Här får man en kombination av lyxkänsla, funktionalitet och kvalitet. Den bästa av två världar och en tidstypisk 80-talare vad gäller design."

Beskrivning

Enligt uppgift kom den här vagnen in till Sverige från Dallas som flyttgods i augusti 1994. Den kom att köras några år för att sedan ställas av 1998. Drygt 26 år senare förvärvade nuvarande ägare bilen och har gå igenom vagnen med byte av bromsrör och bromsslangar, bytt olja i motor mm samt bytt till nya däck. Den är nu också besiktigad UA och körklar. Mätarställningen är 76.553 miles vilket är ca. 12.250 mil.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1988/1988 
  • Första registreringsdatum
    1994-10-20 
  • Avläst mätarställning
    76,553 Miles 
  • Kw / hk
    116 / 158 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Plyschklädsel med textilmattor 
  • Färg
    Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Startar lätt och går lugnt och fint i motor och drivlina. Provkörd i lugnt tempo i lokaltrafik och på landsväg, Stabil och behaglig färd med amerikansk komfort. Styrning, växling och bromsar fungerar väl. Ej kontrollerad på lyft men alla vitala delar förefaller bra, inget extra rostskydd förutom original, varför den förefaller "ärlig" och det finns någon "ytlig" rostantydning undertill.

  • Skick interiör:

    Originalinredning i fint ombonat skick med fina dörrsidor, tak, mattor och detaljer. Finns ett par småsprickor armstöd i framdörrar och någon bula i innertak. Instrument, ratt och mätare i likaledes fint skick men AC-funktionen behöver ses över.

  • Skick exteriör:

    Förefaller vara originallackering, som är i fint skick. Något stenskott, repa och dörruppslag. Blankt-, glas-, plast- och gummidetaljer likaså i fint skick. Fälgar med fina navkapslar och nya Galaxydäck. Motor och bagageutrymmen i fint skick.

  • Skick helhet:

    Det är något extra med en Cadillac, en amerikansk premiumvagn med historik och aura. Vi har stora och imposanta vagnar på näthinnan, inte minst vad gäller dollargrinen från efterkrigstiden med krom, fenor och stora motorer. När de under 80-talet gick ner i storlek men fortsatte med klassisk amerikansk styling och utrustningsnivå, så var de fortfarande intressanta och fina vagnar för en stor skara köpsugna entusiaster. Är de dessutom i fint originalskick som denna vagnen, är den definitivt en åtråvärd och intressant klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-12-27
Ursprungsbesiktning: 1994-10-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1994-10-20
Senast godkända besiktning: 2023-01-13v
Besiktigad tom: 2025-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Cadillac, etablerat 1903 och uppkallat efter den franske upptäcktsresanden Laumet de La Mothe sieur de Cadillac. År 1701 grundlade han Fort Detroit. Grundarna av bolaget var Henry M Leland och Henry Ford, som båda skulle bli stora namn inom amerikansk bilindustri. Redan 1909, blev Cadillac en del av General Motors. Genom åren etablerade de sig med allt från taxibilar till premiumvagnar där kvalitet och lyx var honnörsord. Många konkurrenter fick problem under 20- och 30-talen men Cadillac klarade sig relativt bra. Efter kriget var de snabbt igång och fortsatte på den inslagna vägen med premiumvagnar. Till årsmodell 1949 lanserades en utrustningsversion av modell Serie 62, kallad Sedan och Coupé de Ville. Det blev också Cadillacs första sk. HardTop. Som egen modell, lanserades den till årsmodell 1959 och första generationen omfattade också årsmodell 1960. Sedan blev det ett antal generationer fram tom den åttonde generationen som byggdes fram tom årsmodell 2005.

Den sjätte generationen byggdes 1985 - 1993. Som tidigare fanns modellen som fyradörrars Sedan och tvådörrars Coupé. Plattformen kallades C-body. Motorer var V8:or på tvären 4,1-4,9 L samt en V6 Diesel och framhjulsdrift. Växlingen skötte en fyrstegs-automatlåda. De första åren 1985-88 var bilarna knappt fem meter , för att resterande år bli drygt fem meter. Designen var den lite boxiga looken som gällde för tiden och bl.a. påminde om Volvos 740/760 modell. C-bodyn var en "downsizing" för Cadillac och ett närmande till europeiska vagnar i premiumsegmentet. Årsmodell 1988 var sist ut av den första versionen av sjätte generationen, innan det kom en facelift. Under huven satt en 4,5 L V8 om 155 hkr. I övrigt var årsmodellen fullutrustad redan från "standard" och trots att den var mer återhållsam än tidigare vad gäller storlek blev det en framgång för Cadillac.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vagnhärad

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-05-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG